CULLERA, 09/02/2023

El proper diumenge 12 de febrer, a les 11:30, a l’Auditori Municipal de Cullera, la Societat Ateneo Musical estrenarà fins a cinc primers premis de la categoria Obra per a Banda Juvenil del I Concurs de Composició Internacional Emili Giménez Bou.

Les cinc obres premiades són La ciudad eterna (Carlos Vallés Donate), Diantre, el duende (David Rivas), Roma invicta (Raúl Doménech Rubio), La torre mora de Moixent (José Luís Peiró Roig) i Galiana (Ángel L. Fernández). Les dues últimes,a més, van ser guardonades amb una menció d’honor.

La ciudad eterna i Roma invicta ens traslladen a l’antiga Roma, a l’època del seu màxim esplendor. Diantre, el duende és un esperit bromista de la mitologia galega, vist des de la vista dels més menuts. La torre mora de Moixent conta la història d’esta construcció que ha acompanyat a la ciutat de Moixent tants anys. I Galiana

narra la llegenda del palau homònim, a la vega del Tajo a l’altura de Toledo. Per completar el concert, la banda interpretarà The Happy Cyclist (Ted Huggens), Pepito Grillo (Ferrer Ferran), amb Candela Cortés Ponce com a clarinet solista, i Da Vinci (Felipe Vicente Manresa), obra que serà estrenada també per la Banda Jove.