El concurs desperta l’interès de fins a 10 agrupacions musicals que s’havien inscrit en aquesta edició que ha escollit les bandes per sorteig

Ajuntament de Cullera, 13 de mayp de 2024

Cullera ja coneix a les tres agrupacions musicals que actuaran i s’enfrontaran el pròxim dissabte 27 de juliol als Jardins del Mercat per a fer-se amb la XIV edició del Certamen Nacional de Bandes de Música de Cine ‘Memorial Rafael Talens Pelló’. L’Ateneu Musical i Cultural d’Albalat de la Ribera, la Banda Simfònica Municipal de Madridejos (Toledo) i la Societat Musical Turisense han sigut les escollides de les 10 bandes que es van inscriure i han participat en el sorteig per a participar en aquest concurs que fusiona la música amb el cinema. 

El sorteig, celebrat el matí del dissabte 11 de maig al al Saló de Plens, ha comptat amb la presència de totes les agrupacions preseleccionades, així com del regidor d’Activitats Musicals, Juan Carlos Alandete, qui ha afirmat que l’alt nombre de bandes que han volgut participar «demostra que es tracta d’un esdeveniment musical de gran importància i repercussió en el panorama nacional. Per a nosaltres és un orgull veure l’interès que desperta entre les societats musicals vindre a Cullera a demostrar el seu nivell musical i artístic».

Enguany com a principal novetat, s’han creat el premi a millor desfilada dotat amb 1.000 euros. «Amb aquest nou reconeixement potenciem un dels principals símbols de la cultura bandística valenciana, al mateix temps que fem molt més atractiu aquest certamen d’estiu», ha conclòs Alandete.

També s’ha incrementat la quantia econòmica destinada als premis, passant de 4.000 a 5.000 en el Primer Premi, de 3.000 a 4.000 el Segon Premi i de 2.000 a 3.000 euros en el Tercer Premi. Cal destacar també que aquestes agrupacions musicals que rivalitzen en el XIV Certamen Nacional de Bandes de Música de Cine també reben una subvenció de 3.000 euros només per participar.

El Certamen Nacional de Bandes de Música de Cine de Cullera també compta amb la participació i patrocini de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana i Caixa Popular.

Les altres bandes i agrupacions musicals que s’havien inscrit en aquest certamen són la Unió Musical d’Aldaia; la Banda simfònica d’Ontinyent ‘Tot per la música’; ‘Agrupación Musical San Clemente de la Mancha’; Centro Instructivo de Arte y Cultura de Vall d’Uxó; Asociación Banda de Música de Alcázar de San Juan; Centro Musical Paternense; i Sociedad Musical L’Entusiasta de Benifairó de la Valldigna, aquesta última serà la reserva segons sorteig.

Cartel del Certamen