Organitzada per l’Ajuntament de València, la iniciativa compta amb 21 concerts a càrrec de bandes de la ciutat de València pertanyents a la Coordinadora de Societats Musicals

 L’agrupació actuarà este dissabte 16 de novembre dirigida pel seu titular Juan Carlos Pérez Luján

Valencia, 14 de novembre de 2019.

La música de banda torna este cap de setmana amb el cicle Cultura als barris. En esta ocasió la protagonista serà la banda de la Unió Musical L’Horta de Sant Marcel·lí que oferirà un concert el dissabte 16 de novembre a les 18 hores a la plaça de les Tretze Roses del barri de la Llum. Ho farà sota la batuta del seu mestre titular Juan Carlos Pérez Luján.

El cicle Cultura als barris és una iniciativa de l’Ajuntament de València que es desenvolupa fins a l’1 de desembre, i que inclou, a l’igual que l’any passat, 21 concerts de música de banda a càrrec de formacions de la Coordinadora de Societats Musicals Federades de la ciutat de València (Cosomuval).

Per al president de Cosomuval. Miguel Hernández, “és necessari que la música de les nostres societats musicals torne una vegada més als barris mostrant la gran tasca que desenvolupen a nivell artístic i musical i donant a conèixer al públic que constitueixen unes entitats fonamentals en el teixit cultural de la nostra ciutat”.

Les bandes participants en esta edició són les de la Societat Musical de Benifaraig, CIM Castellar Oliveral, Centre de Música i Dansa de Natzaret, Centre Instructiu Musical de Torrefiel, Agrupación Musical San José de Pignatelli, A. C. Falla Jerónima Galés-Litógrafo Pascual Abad, Agrupació Musical Sant Isidre, Agrupació Musical Santa Cecília del Grao, CIM de Benimaclet, Ateneu Musical del Port, SIOAM Benimàmet, Agrupació Musical Massarrojos, Banda de Música de Campanar, Agrupación Musical Patraix, Agrupació Musical Gayano Lluch, Unió Musical L’Horta de Sant Marcel·lí, Agrupació Musical Benicalap, Agrupació Musical Carrera Font de Sant Lluís, Societat Musical Unió de Pescadors, CIM Tendetes i la Societat Unió Musical de Tres Forques.

A més dels concerts, Cultura als barris inclou altres propostes como ara poesia, monòlegs d’humor, tallers de manualitats, jocs populars, teatre infantil, màgia, cinema, conta contes, circ, òpera, etc que arribaran a un total de 24 barris.

COSOMUVAL

La Coordinadora de Societats Musicals Federades de la ciutat de Valencia (COSOMUVAL) va nàixer en 1983 a iniciativa de sis entitats musicals de la ciutat. Actualment està formada per 26 societats que agrupen un total de 2200 músics actius. En les seues escoles de música s’imparteix ensenyament musical a més de 4300 educands i es dona treball al voltant de 300 professionals. A més, estes societats aglutinen més de 12500 socis.

Però les Societats musicals no només estan compostes per bandes de música, la majoria d’elles disposen de Banda Juvenil, Conjunt Coral, Grups de Càmera, Conjunts de Jazz, etc., i fins i tot algunes d’elles disposen d’Orquestra Simfònica.

Durant els anys 2008 i 2009, i coincidint amb el XXV Aniversari de la seua fundació, la Coordinadora va impulsar diversos actes com La Fira de les Bandes en els Jardins de Vivers, o el Concert Commemoratiu del XXV Aniversari, que va tenir lloc en el Palau de la Música de València, a càrrec de la Banda Simfònica de la Coordinadora, composta per músics de totes les societats musicals de la ciutat i dirigida per Onofre Díez Monzó.

Des de desembre de 2011 és el seu president Miguel Hernández Ferrer.

Programa 16 i 17 de novembre

CONCERTS CULTURA ALS BARRIS

5 d’octubre. 17 h. Barri Cabanyal-Canyamelar. Societat Musical Benifaraig.

5 d’octubre. 17 h. Barri Natzaret. CMD Natzaret.

6 d’octubre. 12 h. Barri Malilla. CIM Castellar-Oliveral.

13 d’octubre. 12 h. Barri les Tendetes. Centre Instructiu Musical de Torrefiel.

19 d’octubre. 17 h. Barri Arrancapins. Agrupación Musical San José de Pignatelli.

19 d’octubre. 17 h. Barri La Creu Coberta. A. C. Falla Jerónima Galés-Litógrafo Pascual Abad.

19 d’octubre. 17 h. Barri Vara de Quart-Tres Forques. Agrupació Musical Sant Isidre.

26 d’octubre. 17 h. Barri Aiora. Agrupació Musical Santa Cecília del Grao.

26 d’octubre. 17 h. Barri La Carrasca. CIM de Benimaclet.

26 d’octubre. 17 h. Barri La Malva-rosa. Ateneu Musical del Port.

27 d’octubre. 12 h. Barri Nou Moles. SIOAM Benimàmet.

27 d’octubre. 12:30 h. Barri La Creu del Grao. Agrupació Musical Massarrojos.

9 de novembre. 12:30 h. Barri Campanar. Banda de Música de Campanar.

9 de novembre. 17 h. Barri Soternes. Agrupación Musical Patraix.

9 de novembre. 17 h. Barri Torrefiel. Agrupación Musical Gayano Lluch.

16 de novembre. 18 h. Barri La Llum. L’Horta de Sant Marcel·lí.

30 de novembre. 17 h. Barri Benicalap. Agrupació Musical Benicalap.

1 de desembre. 11:30 h. Barri Montolivet. Agrupació Musical Carrera Font de Sant Lluís.

1 de desembre. 12 h. Barri Patraix. CIM Tendetes.

1 de desembre. 11:30 h. Barri Sant Marcel·lí. Sociedad Musical Unió de Pescadors.

1 de desembre. 12:30 h. Barri La Raïosa. La Unió de Tres Forques.