La Xafigà ha convocat la onzena edició del Concurs de Composició per a Colla de Dolçaines i Percussió “Poble de Muro”. L’objectiu d‘aquest concurs és augmentar i millorar el repertori per a les formacions de colla de Dolçaines i Percussió existents actualment, promocionant d’aquesta manera la difusió de la Música per a dolçaina, i més concretament la dedicada a aquesta formació.  Aquest objectiu serà pres en compte pel jurat a l’hora de la seua deliberació.

Les obres presentades han de ser originals, inèdites, i no han d’haver estat interpretades en públic anteriorment. Es poden presentar obres per a les següents categories:

  • Música per a Moros i Cristians per a dolçaines i percussió: aquest apartat entenem que pertanyen aquelles obres que poden programar-se per ser interpretades, principalment, al carrer on tenen un objectiu o funció principal que és acompanyar als festers i participants de les nostres festes de moros i cristians. Aquesta funcionalitat principal no descarta que es pogueren programar dins d’un concert. (Marxa Mora, Marxa Cristiana, Ballet, Fanfàrria). El premi per a aquesta modalitat serà de 3500€(Ajuntament de Muro).
  • Música funcional per al carrer: en aquest apartat entenem que pertanyen aquelles obres que poden programar-se per ser interpretades, principalment, al carrer on la funció primordial seria amenitzar festes o actes populars (que no fora la dels moros i cristians, per tindre ja el seu apartat específic) on la música serveix d’acompanyament o per a fer ballar.Aquesta funcionalitat principal no descarta que es pogueren programar dins d’un concert (Cercavila, Diana, Processó, Correfoc, Dansà, Pasdoble, Jota,Vals, Polka, Scottish, Mazurca, Fandango, Seguidilla.). El premi per a aquesta modalitat serà de 1000€ (Fed. Valenciana de Dolçainers i Tabaleters).

El termini d’admissió d’originals finalitzarà el dia 9 de novembre de 2019.

Bases