Dissabte i diumenge actuaran les agrupacions de Benicalap, Font de Sant Lluís, Tendetes, Unió de Pescadors i la Unió de Tres Forques

Organitzada per l’Ajuntament de València, esta edició ha inclòs 21 concerts a càrrec de bandes de la ciutat de València pertanyents a la Coordinadora de Societats Musicals

Valencia, 28 de novembre de 2019.

El cicle Cultura als barris arriba a la seua fi este cap de setmana amb cinc concerts de música de banda a càrrec de formacions de la Coordinadora de Societats Musicals Federades de la ciutat de València (Cosomuval).

El dissabte 30 de novembre la banda de l’Agrupació Musical Benicalap oferirà un concert en el mateix barri de Benicalap a partir de les 17 hores dirigida per Vicente Faubel Vidagany.

Ja el diumenge, coincidint amb el final de la campanya, tindran lloc altres quatre concerts. A les 11 i mitja del matí actuarà l’Agrupació Musical Carrera Font de Sant Lluís que dirigeix Dídac Bosch Alcaina al barri de Montolivet.

A eixa mateixa hora però al barri de Sant Marcel·lí oferirà un concert la Societat Musical Unió de Pescadors dirigida per Samuel Pérez Ortega.

Per la seua banda, a les 12 es podrá escoltar a l’agrupació del CIM Tendetes en el barri de Patraix en un concert que dirigirà Patricia Rozalén Serrador.

I l’últim concert del cap de setmana estarà a càrrec de la Unió de Tres Forques al barri de La Raïosa sota la direcció de Vicente Reche Ruiz. Serà el diumenge a les 12:30 hores.

El cicle Cultura als barris que organitza l’Ajuntament de València ha inclòs, a l’igual que l’any passat, 21 concerts d’estes agrupacions. En este sentit per al president de Cosomuval. Miguel Hernández, “és necessari que la música de les nostres societats musicals torne una vegada més als barris mostrant la gran tasca que desenvolupen a nivell artístic i musical i donant a conèixer al públic que constitueixen unes entitats fonamentals en el teixit cultural de la nostra ciutat”.

Les bandes participants en esta edició són les de la Societat Musical de Benifaraig, CIM Castellar Oliveral, Centre de Música i Dansa de Natzaret, Centre Instructiu Musical de Torrefiel, Agrupación Musical San José de Pignatelli, A. C. Falla Jerónima Galés-Litógrafo Pascual Abad, Agrupació Musical Sant Isidre, Agrupació Musical Santa Cecília del Grao, CIM de Benimaclet, Ateneu Musical del Port, SIOAM Benimàmet, Agrupació Musical Massarrojos, Banda de Música de Campanar, Agrupación Musical Patraix, Agrupació Musical Gayano Lluch, Unió Musical L’Horta de Sant Marcel·lí, Agrupació Musical Benicalap, Agrupació Musical Carrera Font de Sant Lluís, Societat Musical Unió de Pescadors, CIM Tendetes i la Societat Unió Musical de Tres Forques.

A més dels concerts, Cultura als barris inclou altres propostes como ara poesia, monòlegs d’humor, tallers de manualitats, jocs populars, teatre infantil, màgia, cinema, conta contes, circ, òpera, etc que arribaran a un total de 24 barris.

Programa 30 de novembre i 1 de desembre

COSOMUVAL

La Coordinadora de Societats Musicals Federades de la ciutat de Valencia (COSOMUVAL) va nàixer en 1983 a iniciativa de sis entitats musicals de la ciutat. Actualment està formada per 26 societats que agrupen un total de 2200 músics actius. En les seues escoles de música s’imparteix ensenyament musical a més de 4300 educands i es dona treball al voltant de 300 professionals. A més, estes societats aglutinen més de 12500 socis.

Però les Societats musicals no només estan compostes per bandes de música, la majoria d’elles disposen de Banda Juvenil, Conjunt Coral, Grups de Càmera, Conjunts de Jazz, etc., i fins i tot algunes d’elles disposen d’Orquestra Simfònica.

Durant els anys 2008 i 2009, i coincidint amb el XXV Aniversari de la seua fundació, la Coordinadora va impulsar diversos actes com La Fira de les Bandes en els Jardins de Vivers, o el Concert Commemoratiu del XXV Aniversari, que va tenir lloc en el Palau de la Música de València, a càrrec de la Banda Simfònica de la Coordinadora, composta per músics de totes les societats musicals de la ciutat i dirigida per Onofre Díez Monzó.

Des de desembre de 2011 és el seu president Miguel Hernández Ferrer.

 

Vistas: 0
0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *