Moltes personalitats del món de la música es van donar cita a l’Auditori “Vicent Tortosa” de la Llosa de Ranes dissabte 11 de desembre. Compositors, directors, músics, autoritats… tots junts per a un mateix fi, el d’unir la presentació pública de la nova agrupació musical ProWinds a l’ajuda humanitària, en aquest cas amb els afectats pel volcà de la Palma.

Fuente: Las Bandas de Música – MANOLI ARACIL12 de diciembre de 2021

A aquest motiu  es va unir la presentació de Prowinds València, una agrupació de professors titulats que van aconseguir un concert de nivell excepcional, interpretant obres de compositors, en aquest cas de la terra valenciana com Luis Serrano Alarcón, Andrés Valero Castells, José Miguel Fayos Jordán, Francisco José Martínez Gallego, Ferrer Ferrán… tot això sota la direcció de Teo Aparicio Barberán, coordinador artístic de l’agrupació, el qual va afirmar que sense aquesta qualitat de professionals sorgeixen de les Societats musicals, mai s’haguera aconseguit aquest tipus d’agrupació.

Són elevades obres de gran nivell amb escassos assajos, finalitat per la qual s’ha creat Prowinds, perquè els músics amb titulació superior puguen continuar mostrant el seu gran nivell musical i no perdre-ho per no tindre l’oportunitat de continuar la seua pràctica en activitats bandísticas professionals.

La finalitat d’aquest concert va fer que l’esdeveniment fóra molt emotiu, ja que fins allí es van traslladar autoritats de l’Illa com el Director General d’Immigració del Govern Canari, Manuel Rodríguez Santana, el qual, molt emocionat es va dirigir al públic donant les gràcies per aquesta iniciativa i traslladant els sentiments que els palmers pateixen, la qual cosa que no es poden descriure amb paraules. “El volcà s’apagarà, però la solidaritat dels espanyols mai el farà en la memòria dels habitants de la Palma”.Quant al contingut del programa del concert, Andrés Valero Castells i Francisco José Martínez Gallegovan ser presents per a escoltar la interpretació de les seues obres. Van ser ovacionats per públic i director per la gran qualitat artística. A això se li va unir l’estrena a Espanya de “Poseidon in troy” del compositor Ferrer Ferrán, que no va poder assistir per motius d’agenda.
Un esdeveniment que va unir música i solidaritat.